Яблучно-цибулева галета | Сooking - Готувати легко!

Яблучно-цибулева галета

2013-04-20
galeta_2
  • Yield : 1 галета діаметром 20 см.
  • Servings : 4
  • Час для підготовки : 40m
  • Час готування : 35m
  • Загальний час : 1:15 h

Галета - французький термін – круглий, плоский пиріг, випечений не у формі, а на листі. Галети випікають солодкими, з ягідною, фруктовою начинками, і несолодкими, з овочевими, м’ясними начинками.

CooKING пропонує приготувати галету з простих продуктів. Тісто за цим рецептом – пісне заварне – дуже хрумке і ситне. Його доповнює ніжна овочево-фруктова начинка.

Якщо не використовувати вершкове масло і сир, цю галету можна приготувати і під час посту. Буде смачно!

Ingredients

  • Тісто:
  • борошно - 180 гр.
  • вода (окріп) - 50 мл.
  • олія - 50 мл.
  • розпушувач - 1/2 ч.л.
  • дрібка солі
  • Начинка:
  • 1 велике яблуко
  • 2 цибулини
  • масло вершкове - 30 гр.
  • сир твердий – 50 гр.
  • сіль, перець, прованські трави

Method

Step 1

Олію змішати з окропом.

Step 2

Борошно просіяти, додавши розпушувач і дрібку солі.

Step 3

Висипати борошно в окріп, з'єднаний з олією, і перемішати - спочатку ложкою, а потім - руками. Змісити м'яке тісто.

Step 4

Замісивши, дати постояти тісту півгодини.

Step 5

Цибулю нарізати півкільцями, яблука - соломкою або дольками, протушкувати на маслі до готовності. Додати сіль, перець і прованські трави за смаком.

Step 6

Тісто розкачати тонко.

Step 7

На середину, залишаючи відступи з країв, викласти начинку. Посипати її натертим на дрібній терці сиром. Краї тіста загорнути на начинку.

Step 8

Випікати галету при 180 градусах 35 хв.

Середній бал

(4 / 5)

4 5 4
Оцінити цей рецепт

4 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • kabachky

    Кабачки на зиму

  • pomidory_marynovani_1

    Помідори мариновані

  • kabachky_gostri_1

    Ікра кабачкова гостра

  • 100_7557

    Запечений камамбер з яблуками та журавлиною

  • 100_7456

    Стейки тунця у соєво-медовому маринаді

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар