Шоколадний тарт “Франш-Конте” | Сooking - Готувати легко!

Шоколадний тарт “Франш-Конте”

By : | 0 Comments | On : лютого 11, 2013 | Category : Випічка солодка

albudm_pic.phgp

Популярним цей тарт став тоді, коли його рецепт з’явився у книзі знаменитого французького актора і гурмана Жерара Депардьє «Моя кухня».

Тарт “Франш-Конте”, як і пасує страві французької кухні, – це максимум насиченого благородного смаку.

Інгредієнти:

Інструкція:

album_pic.phgp

 

1. Масло перетерти з борошном, додати жовток, цукор і 1 ст.л. крижаної води. Замісити м’яке тісто.

2. Викласти тісто у форму, зробити бортики. Наколоти виделкою і покласти на 15 хв. у морозилку. Опісля випікати у духовці 20 хв. при 180 градусах.

3. Поки печеться корж, приготувати начинку. Шоколад поламати, залити вершками, варити на повільному вогні, помішуючи, – до утворення гладкої і блискучої маси. Зняти з плити. Дати трохи охолонути, додати жовток, перемішати. Вилити масу на корж і випікати ще 5 хв. Готова начинка буде трохи “тремтіти”.

4. Тарт охолодити і покласти у холодильник.

albudm_pic.phgp album_pic.bphp

 

Рецепт – на форму діаметром 18 см. Можна використовувати не тільки чорний, а й молочний шоколад. 

Надіслати коментар