Як зробити шоколадних метеликів? | Сooking - Готувати легко!

Як зробити шоколадних метеликів?

By : | 0 Comments | On : квітня 15, 2013 | Category : Блог, Святковий стіл

MOWx1Wngc54

Будь-яке кулінарне творіння (торт, кекс, тістечко і т.д.) можна красиво оформити шоколадними метеликами, які дуже просто і швидко зробити.

Інструкція 

Що вам знадобиться:

• Шоколад

• Кулінарний пакет

• Папір для випічки або калька

• Картон

• Чашка з гарячою водою

Крок 1

Поговоримо про шоколад. Для метеликів можна взяти будь-який тип шоколаду: чорний, молочний, білий. Головне, щоб у ньому не було ніякого наповнювача у вигляді горіхів, родзинок, суфле, йогурту і т.д. Підійде самий звичайний монолітний шоколад. До речі, крім плиткового можна використовувати і ваговий.

Крок 2

Кладемо шоколад у кулінарний пакет з найтоншою насадкою. Якщо кулінарного пакета немає, то можна використовувати самий звичайний целофановий, але тільки дуже щільний.

Крок 3

Пакет поміщаємо в чашку і наливаємо туди гарячу воду (не кип’яток). Вода повинна мати таку температуру, щоб руці було трохи гаряче і топимо шоколад. Пакет потрібно періодично перевертати, щоб шоколад розтанув весь. Якщо вода в чашці вихолола, її можна замінити, але не перевищуючи температурного режиму, описаного вище.

Крок 4

Коли весь шоколад розтанув витягуємо його з чашки. Якщо був використаний целофановий пакет, то акуратно відрізаємо маленький куточок. Кладемо лист кальки, нарізаний на квадратики під розмір, і починаємо малювати на ньому метеликів абсолютно будь-яких форм і розмірів. Для зручності перед початком роботи можна зробити малюнки метеликів олівцем на звороті кальки. Головна вимога тут, щоб кожен метелик був зроблений на окремому листочку.

Крок 5

Коли малювання закінчено, даємо метеликам 5 хвилин полежати. Тим часом беремо невеликий лист картону і складаємо його навпіл, щоб отримати кутик. Кладемо на отримані куточки листочки кальки з метеликами, так, щоб середина метелики була на згині картону. Коли всі метелики покладені, куточки ставимо в морозильник до повного застигання шоколаду (це коли крильця будуть легко відходити від кальки).

Крок 6

Витягуємо кутики з метеликами з холодильника. Тепер вони можуть «перелетіти» на приготований кулінарний шедевр і прикрасити його своєю присутністю.

 

Надіслати коментар