Женуаз | Сooking - Готувати легко!

Женуаз

By : | 0 Comments | On : березня 4, 2013 | Category : Блог

madlenky

ЖЕНУАЗ

(від фр. genois – генуезький). Особливий вид кондитерського тіста і виробів з нього, близьке до бісквітного. Був винайдений кондитерами з Генуї, що працювали в Парижі в XVI ст. Відрізняється від бісквіта тим, що крім трьох бісквітних компонентів, які і в женуазі складають основу (яйця, цукор, борошно) в нього входять також масло і горіхи, розтерті до стану борошна. При цьому масло додається в женуаз в останню чергу, коли все тісто вже готове, і, крім того, вводиться в тісто обов’язково в стані помадки, тобто злегка зігрітим, але не розплавленим. Це – основна відмінність женуаза від всіх інших видів тіста.

Випікається женуаз, як і бісквіт, у формі. А використовується по-іншому: у вигляді невеликих шматочеів, як добавка до кремів, желе, морозива, компотів, шоколадним суфле, а також для обробки тортів поверх крему і до чаю, так як женуази за смаком ніжніше і ароматні, а по консистенції – повітряні , але сухіші за бісквіти. Іноді їх спеціально злегка підсушують після випічки.

В.В. Похлебкин 2005, Кулінарний словник

Надіслати коментар